HTML

háború

Folyton háborút vívunk, harcolunk, ellenségeket keresünk, mert harcolni könnyebb, mint dolgozni.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Miért maradjunk Magyarországon?

2012.06.17. 20:31 pmarlowe

A jelen és a jövő kérdései: miért maradjunk Magyarországon? Miért muszáj Magyarországon Maradnunk? Miért nem maradunk Magyarországon?

Kezdjük az elsővel: Miért maradjunk Magyarországon? Mert magyarok vagyunk és a történelmi örökségünk és a történelmi felelősségünk az, hogy a szülőföldünkön élve boldoguljunk, őrizzük a nemzetet, gyarapítsuk az örökségünket, amit az őseink hagytak ránk és amit mi is örökül hagyunk majd a gyermekeinknek, unokáinknak. Igen, eddig ez rendben is van, de milyen az az örökség, ami elődeinktől ránk maradt? A múlt a miénk, a múlt kézzel foghatóan, olvashatóan, értelmezhetően itt van, kinyitották a történelem páncélszekrényeit, most már sok mindent tudunk a közelmúltról, félmúltról, a legújabb korról és a rendszerváltásról egyaránt. De mi az amit tudunk? Mikor mi történt, kik voltak a főszereplők, a történelemformáló szereplők mikor mit mondtak, mit írtak, mit tettek és hogy mindez hogyan értékelődik fel és le az értelmezők közvetítésével. Tudjuk, például, hogy a rendszerváltás csak egy rendszer változás volt és ki kellett egészítenünk egy kis forradalommal. Hogy a Kádár rendszer sokkal szörnyűségesebb volt, mint aminek látszott, vagy ahogy megéltük, hogy a Horthy rendszer sokkal puhább, igazságosabb és demokratikusabb volt, mint ahogy azt a dédszüleink és nagyszüleink mesélték, mint ahogy a kommunista történetírók leírták és tanították nekünk.

A fenének sem hiányzik a kádárizmus kontraszelektált nyomora, de a horthyzmus konraszelektált rendje sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marlowe.blog.hu/api/trackback/id/tr504594579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása